Соцмережі
5 Листопада 2019
723

Наталія Микольська: ТОП-5 важливих міжнародних тем, про які мало говорять в Україні

Азійська торговельна угода, Brexit, торговельні та технологічні війни, злиття Fiat Chrysler та Peugeot

Теми, про які мало говорять в Україні, та які або вже мають вплив, або матимуть вплив на Україну, зростання української економіки, український бізнес, залучення інвестицій.

1. Азійська торговельна угода.

Азійська торговельна угода можливо буде укладена до лютого 2020 року – загальноазіатське регіональне всеосяжне економічне партнерство the Asia-wide Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP). Договір про те, що може стати найбільшим торговим блоком у світі (16 азійських країн), швидше за все, буде підписаний у лютому 2020 року.

2. Brexit: вибори в Великобританії.

Як результат довгого затягування з погодженням – не погодженням Угоди про Брекзіт там дострокові вибори. Останні опитування партія Бориса Джонсон має 17 відсотків відриву від інших партій.

3. Торговельні війни: США – Китай і ЄС – Китай.

Загострення відносин ЄС і Китаю і ось заява ЄС напередодні найбільшої імпортної виставки в Китаї. США і Китай можуть нарешті домовитись про угоду для зупинення торговельної війни. А Apple просить США скасувати мита на телефони, планшети та іншу електроніку з Китаю.
При цьому, СОТ дозволило Китаю застосувати торговельні санкції щодо США в розмірі 3,8 млрд. дол. США (як результат визнання застосування США антидемпінгових заходів щодо деких китайських неправомірним). І це все має вплив на фондовий ринок і ціни на нафту

4. Злиття Fiat Chrysler та Peugeot

В результаті угоди буде утворена 4-та за розміром автомобільна компанія в світі. Але не все так просто в уряді США говорять, що уважно вивчать угоду перед наданням відповідних дозволів для здійснення угоди.

5. Технологічна війна між США та Китаєм: TikTok

110 міліонів+ завантаження в США додатку соціальної мережі TikTok (Китайська компанія). Американські сенатори вважають це «потенційною контр-розвідувальною загрозою». Компанія відхиляє будь-які звинувачення щодо зв‘язку з урядом Китаю. А відповідно до інформації джерел США все ж почало розслідування з питань нацбезпеки.

+ 1 факт

Зростання продажів Burger King на 10%, серед іншого через продажі бургерів з безмясного м‘яса (Impossible Whooper)

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram