Соцмережі
8 Травня 2020
715

Наталія Микольська: Пристосування до кризи компаній-титанів

Найцікавіше за минулий тиждень від глобальних компаній – звільнення, але не тільки

Як пристосовуються, виживають, зростають в цю кризу глобальні компанії? Що і як вони роблять в цей не простий час? Виживають не найсильніші або найрозумніші, а ті хто найбільш пристосовуються до змін, як говорив Дарвін.

Продовольча промисловість в США під тиском Дональда Трампа. Виробники м‘яса та профспілки проти Дональда Трампа, який наполягає на відкритті м’ясокомбінатів на тлі побоювань нестачі продуктів. Прогнозують зростання виробництва і споживання рослинного м‘яса.

Airbnb на фоні скорочення 25% працівників, відзначає в ряді європейських країн ознаки відновлення подорожей через пом‘якшення карантину.

Uber звільнив 3700 працівників або 14 %

Lyft – скоротив звільнив 17%

Libra – цифрова валюта від Facebook призначила СEO Стюарта Леві – колишнього головного юридичного директора HSBC та колишнього «царя» фінансування тероризму в епоху Джорджа В. Буша Протягом останніх восьми років пан Леві очолював юридичну команду HSBC і йому приписували допомогу в організації перемовин з Іраном щодо ядерної енергетики в середині 2000-х.

Хмарний бізнес Microsoft підкріпив зростання доходів на 15 відсотків

Facebook – несподівано швидко оголосив про стабілізацію ситуації з доходами у квітні, після різкого падіння доходів від реклами в березні.

Amazon в чорному списку Адміністрація Трампа. П’ять іноземних веб-сайтів Amazon включені до списку “горезвісних ринків”, де продаються підроблені та піратські товари. Amazon також купила теплові камери у китайської компанії, що перебуває у чорному списку, через звинуваченні в притісненні мусульманських меншин.

Google говорить про перші ознаки відновлення у своєму пошуковому бізнесі після різкого спаду в кінці минулого місяця.

Samsung Electronics заявила про падіння прибутку після падіння виручки у другому кварталі. При цьому, в компанії закінчується ера трьох-поколінь сімейного управління. Лі Дже-юн, де-факто глава групи Samsung, заявив, що не планує передавати управління своїм дітям.

GE скоротило 10 000 робочих місць у авіакосмічному підрозділі.

Банки США та Європи говорять про 50 мільярдів доларів невиплат по кредитам, пов’язані з пандемією коронавірусу. Ця ситуація чи не найгірша після фінансової кризи 2008-09

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram