Соцмережі
14 Липня 2020
735

Наталія Микольська: Гіганти під час пандемії

Як пристосовуються, виживають, зростають в цю кризу глобальні компанії?

Що ж відбувається зараз з глобальними компаніями, що і як вони роблять в цей не простий час? Виживають не найсильніші або найрозумніші, а ті хто найбільш пристосовуються до змін, як говорив Дарвін.

Найцікавіше за минулий тиждень

Huawei і 5G в Великобританії

Очікується, що на цьому тижні Борис Джонсон оприлюднить плани щодо виведення Huawei з мережі 5G Великобританії після тиску депутатів та адміністрації Трампа. Очікується, що прем’єр-міністр заборонить нові закупівлі Huawei для британських мереж 5G, але китайська телекомунікаційна компанія домагається щоб просити відкликати таке рішення. Офіційні представники Великобританії стурбовані тим, що під санкції США, які набудуть чинності у вересні, важче буде перевірити напівпровідники китайського виробництва, які використовує Huawei. Натомість Британія активізує зусилля, щоб об’єднати своїх партнерів по коаліції “П’ять очей” – Великобританію, США, Австралію, Канаду та Нову Зеландію – або більш широкий “D10” групи G7, а також Індію, Південну Корею та Японію для швидкого створення і запуску конкурента Huawei.

Wells Fargo
Wells Fargo розглядає можливість скоротити тисячі робочих місць. Третій за величиною американський банк розпочав перегляд стратегії, щоб відновити фінансовий стан. Банк, в якому працює 263 000 співробітників у всьому світі, нещодавно заявив, що знизить виплату дивідендів після останнього перегляду вимог щодо капіталу від Федерального резерву.

Ubet Eats
Uber Eats перетворюється Uber “все”. Рішення Uber придбати Postmates- cлужбу доставки їжі та напоїв з магазинів і ресторанів за $ 2,65 млрд вважалось останнім кроком у консолідації американського ринку доставки їжі. Проте Uber розглядає придбання як наступний крок у перетворенні Uber Eats на Uber у «все» – протиставляючи його Amazon.

Harvard і МІТ проти Трампа
Гарвард та MIT подають до суду на призупинення дії нової політики США щодо іноземних студентів. У позові, поданому до федерального суду США, Гарвард та MIT спільно вимагають тимчасового обмеження дії та постійного скасування політики, оголошеної в понеділок адміністрацією Трампа.
Відповідно до політики іноземні студенти, курси яких зараз в он-лайн, повинні або виїхати з країни, або перевестись на курси з особистим викладанням, якщо вони хочуть залишатись в США.

Levi Strauss & Co
Очікується значне зменшення доходів Levi Strauss & Co у другому кварталі, під час тимчасового закриття магазинів. Акції у виробника одягу за перше півріччя впали більш ніж на 30 відсотків.

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram