Соцмережі
2 Червня 2020
1 102

Наталія Микольська: Аналіз звітів про стан глобальної економіки

Найцікавіша статистика по торгівлі та виробництву

– Міжнародна торгівля товарами у цьому році скоротиться від 13% до 32%.
– Міжнародна торгівля послугами – багато секторів послуг сильно постраждали від пандемії. В першу чергу, постраждали послуги в сфері туризму, транспортні послуги та дистрибуція через застосування обмежень щодо пересування та вимог по соціальному дистанціювання. Разом з тим, криза позитивно вплинула на електронну торгівлю.
– Статичний звіт щодо глобальних змін через COVID-19 – це безпрецедентна криза, і жоден аспект нашого життя не залишився осторонь.
– Індекс виробничих потужностей в єврозоні IHS Markit в травні досяг максимуму за два місяці, після зниження в квітні
– Дані про виробництво в США The Purchasing Managers’ Index в квітні впав до 41,5, але прогнозується, що до травня зросте до 43,5, оскільки заводи в Америці відновлять роботу після карантину.

Прогноз Світової Організації Торгівлі щодо стану і розвитку міжнародної торгівлі: у цьому році світова торгівля скоротиться між 13 і 32 відсотками.
Читайте більше у звіті.

Звіт Світової Організації Торгівлі щодо торгівлі послугами.
Пандемія COVID-19 досить сильно вплинула на сферу послуг. Наприклад, туристичні, транспортні та дистрибуторські послуги постраждали внаслідок обмежень мобільності та заходів з дистанціювання, запроваджених з міркувань охорони здоров’я. Водночас, криза підкреслила важливість послуг в сфері e-commerce, як телекомунікації та ІТ послуги, а також більш широку інфраструктурну роль транспортних, фінансових, дистрибуційних та логістичних послуг у сприянні торгівлі та економічному зростанню. Зважаючи на роль послуг у для інших видів економічної діяльності, включаючи роботу ланцюгів поставок та полегшення торгівлі товарами, перебої в постачанні послуг матимуть набагато більший економічний вплив.

Звіт Комітету з координації статичних активностей: як COVID-19 Змінює світ (перспектива статистики). це безпрецедентна криза, і жоден аспект нашого життя не залишився осторонь.
Новий звіт, підготовлений спільно 36 міжнародними організаціями, під егідою Комітету з координації статистичної діяльності. Організація Об’єднаних Націй та інші партнерські організації безкоштовно надають безліч об’єктивних даних та статистичних даних. Кількісні знання, представлені в цьому звіті, охоплюють різні аспекти суспільного та приватного життя: від економічних та екологічних коливань до змін, які впливають на людей у частині доходу, освіти, зайнятості та насильства та змін, що впливають на державні служби, такі як цивільна авіація та поштові послуги. У звіті також висвітлюється вплив на деякі підгрупи, такі як жінки та діти, а також географічні регіони.

– Індекс виробничих потужностей в єврозоні IHS Markit в травні досяг максимуму за два місяці, після зниження в квітні
Дані про виробництво в США The Purchasing Managers’ Index в квітні впав до 41,5, але прогнозується, що до травня зросте до 43,5, оскільки заводи в Америці відновлять роботу після карантину.

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram