Новини
18 Січня 2021
722

Настрій під контролем: З’явилися браслети для працівників віддаленої роботи від Moodbeam

Стартап почав продавати браслети, які дозволяють керівникам відстежувати емоційний стан їх колективу

Британський стартап Moodbeam розробив браслет, схожий на пристрій для відстеження частоти серцевих скорочень під час занять спортом. Власнику браслета потрібно натиснути жовту кнопку, коли у нього гарний настрій, та синю — коли поганий. Пристрій пов’язаний з мобільним додатком та вебсайтом, пише BBC.

Браслет призначений для компаній, які хочуть стежити за добробутом співробітників, що працюють з дому. Вони можуть натискати відповідні їх настрою кнопки на власний розсуд протягом робочого тижня.

На онлайн-панелі менеджери можуть відстежувати зміни емоційного стану співробітників. Оскільки керівники більше не можуть спілкуватися з командою фізично, Moodbeam допомагає подолати цей розрив.

Спочатку ідея продукту прийшла в голову підприємниці Христині Колмері МакХью після того, як вона виявила, що її дочка погано вчиться у школі. Жінка хотіла, щоб дитина могла дати їй зрозуміти, що вона відчуває. Браслет почали продавати у 2016 році.

Оскільки багато дітей, особливо підлітки, схильні відмовлятися від ідеї натискати кнопку на браслеті, щоб батьки знали, як у них справи, наскільки ймовірно, що співробітники захочуть зробити те ж саме для свого начальника?

Багато працівників дійсно раді цьому. “Ми перейшли від анонімних до ідентифікованих даних після того, як випробування показали, що люди дійсно хочуть, щоб їх ідентифікували”, — говорить підприємниця. — Компанії намагаються постійно залишатися на зв’язку з персоналом, що працює з дому. В додатку вони можуть запитати у 500 співробітників: “З вами все гаразд?”, не піднімаючи слухавку”.

На фото: Христина Колмер МакХью

Британська благодійна організація Brave Mind вже використовує гаджет. “Один член команди знаходився в незручному місці, боровся з величезним робочим навантаженням та розчарувався в тому, що відбувається”, — говорить куратор Падді Бертт. — “Він не звертав на це увагу, і ми б не дізналися про це, якби не побачили дані”.

Професор бізнес-школи імені Джона Каса при Лондонському університеті Кріс Роулі вважає, що роботодавці, які дбають про співробітників, що працюють з дому, повинні зменшити їх почуття ізольованості шляхом формування відчуття приналежності до колективу.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я, депресія та тривожність обходилися до пандемії світовій економіці в $1 трлн на рік через втрату продуктивності. Ізоляція людей через коронавірус і віддалена робота посилили проблему психічного здоров’я співробітників.

Британська благодійна організація з охорони психічного здоров’я Mind заявила у 2020 році, що 60% людей старше 18 років вважають, що їх психічне здоров’я погіршилося під час першої хвилі пандемії.

Нагадаємо, що в Японії створили костюм-піжаму для відеоконференцій. Тепер робітникам на “віддаленці” не потрібно щоразу переодягатися для розмови з колегами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram