Новини
24 Вересня 2019
946

NASA запускає виробництво кораблів Orion на $4,6 мільярда

Всього можуть побудувати дванадцять, перші три вже до 2023 року

Національне управління США по аеронавтиці та дослідженню космічного простору (NASA) підписало угоду з корпорацією Lockheed Martin, яка виграла контракт на будівництво космічних кораблів Orion, призначених для запусків на Місяць в рамках програми Artemis. Про це йдеться у прес-релізі на офіційному сайті NASA.

За контрактом будівництво перших трьох кораблів Orion для місій Artemis 3-5, які повинні бути готові протягом найближчих трьох років, оцінюється у $2,7 млрд. “Ще три кораблі для місій Artemis 6-8, вартість яких у загальному складе $1,9 млрд, NASA планує замовити у 2022 році”, – йдеться у повідомленні.

І додається, оскільки вартість складної високотехнологічної системи, як правило, з часом знижується у міру стабілізації конструкції та зрілості виробничих процесів, NASA погоджуватиме замовлення з фіксованою ціною для майбутніх місій, щоб скористатися очікуваним зниженням собівартості космічних апаратів.

Загалом Lockheed Martin зобов’язалася побудувати мінімум шість або максимум 12 кораблів у період до 30 вересня 2030 року. “Таким чином контракт забезпечить виробництво Orion на наступні десять років, демонструючи прихильність NASA до встановлення довгострокової присутності на Місяці”, – зазначили в організації.

Нагадаємо, нещодавно NASA інвестувала $73,7 млн у 3D-принтери для космічних кораблів. Кошти отримав приватний стартап Made In Space.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram