Новини
21 Серпня 2024
87

Найдорожчі продуктові бренди світу

Швейцарська Nestle утримує лідерство вже сьомий рік поспіль

Nestle очолила світовий рейтинг найдорожчих продуктових брендів сьомий рік поспіль, йдеться у звіті Brand Finance.

Nestle зберігає лідерство у світовому рейтингу попри те, що за минулий рік вартість бренду знизилася на 7% — до $20,8 млрд.

На друге місце з третього торік перемістився бренд Lay’s (зростання на 9% — до $12 млрд). На третій позиції опинився китайський бренд Yili, вартість якого опустилася на 6% — до $11,6 млрд.

На четверту сходинку рейтингу з п’ятої піднявся американський бренд Tyson (-5,2%, до $8,27 млрд), обігнавши французький Danone (-10,2%, до $8,03 млрд).

До десятки найдорожчих продуктових брендів також увійшли американські Quaker (+6,5%, до $7,5 млрд), Kellogg’s (-16,3%, до $6,1 млрд) та Wrigley (+7,5%, до $6 млрд), китайський Mengniu (-11,1%, до $5,4 млрд) і американський Doritos (+12% до $4,6 млрд).

Найсуттєвіше зростання вартості бренду (+37%, до $1,1 млрд) продемонстрував канадський Viterra, що дозволило йому зайняти 81 рядок (торік компанія не входила до рейтингу).

Окрім того, суттєво подорожчали мексиканський Mission (+36%) та фінський Valio (+31%).

Вартість ста найдорожчих продуктових брендів знизилася за рік на 4% — до $268 млрд. Це, зокрема, зумовлено тим, що споживачі дедалі частіше надають перевагу невеликим приватним брендам, які пропонують унікальні та персоналізовані продукти.

Серед 100 брендів, що увійшли до рейтингу, 43 американських, 12 — китайських, шість — японських, по чотири представники Швейцарії, Італії, Індії й Німеччини, по три — Канади та Великої Британії.

Як писали раніше Investory News, Mars купує Pringles.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram