Новини
22 Липня 2021
620

Найбагатшу людину світу звинуватили в лицемірстві

Американське видання порівнює Безоса з колонізатором 

Засновник Amazon і найбагатша людина світу Джефф Безос прикидається, що його турбують проблеми людей і клімату. До такого висновку дійшло видання Business Insider, яке назвало політ мільярдера у космос “піар-трюком”.

Раніше Безос неодноразово публічно підтримував ідею колонізації космосу, пояснюючи це тим, що обмеженість земних ресурсів не зможе задовольнити всі потреби людей.

Разом з тим мільярдер приділяє увагу екології. У своєму Twitter він писав, що людство необхідно відправити у космос, щоб врятувати Землю і перетворити її у величезний національний парк. Бізнесмен навіть пожертвував $10 млрд на боротьбу зі зміною клімату, а у 2020 році купив права на назву спортивної арени в Сіетлі, щоб пізніше перейменувати її у “Клімат Пледж Арена” (Climate Pledge Arena) і таким чином нагадувати про екологічні проблеми.

Всупереч позитивному іміджу, видання порівнює Безоса з колонізатором, який після виснаження природних ресурсів переміщається з однієї території на іншу, не бажаючи змінювати її на краще.

Своєю поведінкою Безос нагадує інших мільярдерів — засновника Tesla Ілона Маска і бізнесмена Річарда Бренсона, який також недавно здійснив політ у космос.

Всі троє говорять про те, як важлива боротьба зі зміною клімату, але самі активно інвестують у вуглецевмісні підприємства. Володарі великих статків спробують переконати людство, що їх багатство не тільки законно, але й приносить користь людям. Політ Безоса у космос — один з таких аргументів, йдеться в матеріалі.

У вівторок, 20 липня, засновник Amazon успішно злітав у космос на кораблі його компанії Blue Origin. На борту також перебували його брат Марк, 82-річна колишня льотчиця Воллі Фанк і 18-річний випускник школи Олівер Дейм. Корабель зробив 11-хвилинний політ, піднявшись на висоту 106 км.

Після цього Безос подякував співробітникам і користувачів Amazon за оплату польоту, чим викликав неоднозначну реакцію працівників компанії. Багато з них заявили, що хочуть побачити поліпшення умов праці, а не космічну подорож керівника.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram