Новини
29 Березня 2021
893

Найбагатший бізнесмен Чехії Петро Келлнер загинув в авіакатастрофі

Вертоліт, на якому перебував мільярдер, розбився після вильоту з гірськолижного курорту Аляски

Найбагатший бізнесмен Чехії, власник PPF Group і банку Home Credit, Петро Келлнер загинув під час авіакатастрофи на Алясці, повідомляє The New York Times. Йому було 56 років.

Як зазначає Alaskasnewssource, вертоліт розбився в районі льодовика Кник у суботу, 27 березня. Рятувальники знайшли пасажира, який вижив і п’ятьох загиблих — серед них і Келлнера. Окрім нього загинув ще один громадянин Чехії Бенжамен Ларош, два гіди та пілот.

За даними The New York Times, вертоліт розбився після вильоту на екскурсію з місцевого гірськолижного курорту Tordrillo Mountain Lodge. Рятувальники повідомили, що о 22:00 в суботу, 27 березня, отримали інформацію про те, що вертоліт не повернувся з екскурсії, пізніше біля льодовика було знайдено його уламки.

“Причини аварії поки не встановлені. Розслідуванням займається Національна рада з безпеки на транспорті США”, — йдеться у повідомленні.

Forbes оцінює статки Келлнера у $17,5 млрд. 56-річний мільярдер був власником PPF Group, а також банку Home Credit.

PPF Group веде бізнес у 25 країнах світу. За даними, представленими на сайті компанії, її чистий прибуток 2019 року склав €1 млрд.

Нагадаємо, у жовтні минулого року, у віці 78 років помер голова компанії Samsung Лі Гон Хі. Його діти, згідно з південнокорейськими податковими правилами, заплатять рекордно високі податки на спадщину.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram