Новини
20 Серпня 2020
843

Нафтогаз займеться розвитком активів у Єгипті

Першочергові завдання – прискорення ключових інфраструктурних проєктів й оптимізація загальних витрат

Група Нафтогаз планує прискорити видобуток вуглеводнів на концесійній ділянці Alam El Shawish East Western Desert у Єгипті, про це йшла мова на зборах акціонерів Petrosannan Company – спільної компанії-оператора НАК “Нафтогаз України” і Egyptian General Petroleum Corporation (EGPC) в Каїрі (Єгипет), повідомляє пресслужба Нафтогазу.

Передусім планується запровадити систему підтримки пластових тисків шляхом заводнення нафтових покладів, а також замінити орендоване обладнання на власне.

“Важливий акцент робитиметься на покращенні основних економічних показників. Для цього заплановано переглянути умови контрактів з підрядними організаціями та провести роботу зі зниження операційних, адміністративних й інших витрат”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив перший заступник глави Нафтогазу Сергій Перелома, правління та наглядова рада Нафтогазу поставили чітке завдання – розвиток активів у Єгипті. “Ми маємо цю задачу якісно виконати. Цей напрям, і, особливо, покращення фінансово-економічних показників проєкту – наші пріоритети”, – наголосив він.

Рішення про готовність продати активи у Єгипті, оскільки проєкт виявився неприбутковим через падіння цін на нафту, було прийнято наприкінці 2016 року. Через два роки доходи Нафтогазу від діяльності в Єгипті склали 500 млн грн, зазначає Liga.net.

У грудні 2019 року стало відомо, що Нафтогаз хоче продати два нафтогазових родовища в Єгипті компанії Apex International Energy. Тоді глава Нафтогазу Андрій Коболєв заявив, що проти угоди виступала СБУ. За оцінкою Коболєва, Нафтогаз міг виручити близько $100 млн від продажу єгипетських активів.

З 2014 року Нафтогаз реалізує проєкти з видобутку вуглеводнів на території Alam Еl Shawish East у Західній пустелі за концесійною угодою, підписаною ще у 2006 році, і територіях South Wadi El Mahareeth і Wadi El Mahareeth у Східній пустелі Єгипту.

Нагадаємо, “Нафтогаз України” перерахувала до державного бюджету рекордну суму дивідендів за 2019 рік у розмірі 48,125 млрд грн, що у 2,4 раза перевищило аналогічні виплати компанії до держбюджету за 2018 рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram