Новини
27 Листопада 2019
786

“Нафтогаз” виграв апеляцію за першою скаргою “Газпрому”

Завдяки цьому рішенню Україна не повинна платити Росії близько $80 мільярдів

“Нафтогаз” виграв апеляцію за першою скаргою російського “Газпрому” на рішення Стокгольмського арбітражу, який задовольнив вимоги української компанії щодо компенсації за недопостачений Газпромом обсяг газу для транзиту, про це повідомляє пресслужба “Нафтогазу” у Twitter.

Зазначається, що Апеляційний суд округу Свеа погодився з рішенням Стокгольмського арбітражу щодо спору Газпрому з Нафтогазом з приводу контракту на постачання газу.

“Згідно із сьогоднішнім рішенням, вимога Газпрому відхилена. У зв’язку з цим, рішення арбітражного суду не може бути скасовано. Апеляційний суд не виявив порушень з боку арбітражу в ході розгляду”, – йдеться у пресрелізі суду.

І додається, що рішення Апеляційного суду не може бути оскаржене.

У свою чергу, Юрій Вітренко, виконавчий директор Нафтогазу на своїй сторінці у Facebook написав: “Повна перемога! Україна знову перемагає! Ми виграли апеляцію по першій скарзі Газпрому на рішення Стокгольмського арбітражу!”.

Раніше, перед початком слухань з апеляції, він повідомляв, що перша скарга Газпрому стосується рішення арбітражу, яке обнулило зобов’язання Нафтогазу з положенням контракту “бери або плати”.

Завдяки цьому рішенню, Україна не повинна платити Росії близько $80 млрд.

Раніше Investory News писали, що з 1 листопада почнуть діяти нові ціни на газ для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання. У порівнянні з жовтнем, НАК “Нафтогаз України” підвищив їх на 18,4% -19,6%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram