Новини
26 Грудня 2019
998

Нафтогаз повинен перерахувати до держбюджету 8,5 мільярда гривень

Кабмін зобов’язав компанію виконати це не раніше 27 грудня

Кабінет міністрів України (КМУ) зобов’язав НАК “Нафтогаз України” достроково виплатити 8,5 млрд грн дивідендів за підсумками роботи за перші три квартали 2019 р.

Відповідне розпорядження Кабміну №1339-р від 26 грудня “Про рішення загальних зборів акціонерного товариства НАК” Нафтогаз України” оприлюднено на офіційному урядовому порталі.

Так, документом “Нафтогазу” доручено не пізніше 27 грудня спрямувати частину чистого прибутку за дев’ять місяців 2019 р. в сумі 8,5 млрд грн на виплату дивідендів до державного бюджету в рахунок дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2019 р.

Нагадаємо, на переговорах щодо транзиту газу, які відбувалися у Мінську, російська сторона погодилася виплатити Україні $3 млрд боргу за рішеннями Стокгольмського арбітражу. Виплата боргу Газпрому здійснюватиметься грошима.

Як писали раніше Investory News, міністерство фінансів України на аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) в січні-жовтні залучило до державного бюджету 202,782 млрд грн, $3,767 млрд і €189 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram