Новини
15 Лютого 2021
737

“Нафтогаз” і румунська OMV Petrom співпрацюватимуть у проєктах видобутку газу в Україні

Залучення досвідчених міжнародних партнерів для спільних інвестицій — частина стратегії “Нафтогаза”

Група “Нафтогаз” підписала з OMV Petrom (Румунія) меморандум про співпрацю в реалізації спільних проєктів з розвідки й видобутку газу в Україні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Нафтогаз” і OMV Petrom розпочнуть аналіз можливостей щодо співпраці на перспективних нафтогазових ділянках в українській частині акваторії Чорного моря”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у компанії, ОMV Petrom відкрила перспективне родовище Нептун (Neptun Deep, 50% у якому володіє Exxon) на шельфі Чорного моря в Румунії.

За словами головного виконавчого директора групи “Нафтогаз” Отто Ватерландера, OMV Petrom має знання й технології у сфері буріння на шельфі та доведений досвід успішної й ефективної розробки ділянок на суші в румунських Карпатах. Регіоні, який має загальну геологічну історію з карпатським регіоном України.

“Ми бачимо великий потенціал спільної роботи на цих ділянках і сподіваємося здійснити певні кроки з налагодження співпраці найближчим часом”, — наголосив він.

У групі також зазначили, що залучення досвідчених міжнародних партнерів для спільних інвестицій є частиною стратегії “Нафтогаза”, яка полягає у розширенні діяльності у Чорному морі.

“Партнерство з Україною є логічним кроком на шляху оцінки можливостей у регіоні, оскільки країна має чи не найбільший потенціал видобутку природного газу в Європі. Ми раді розпочати дослідження можливих шляхів спільної роботи з “Нафтогазом”. Ми націлені на ефективну й взаємовигідну співпрацю з метою реалізації цих можливостей”, — зазначив член виконавчої ради OMV Petrom, відповідальний за розвідку та розробку Крістофер Вейт.

OMV Petrom — інтегрована енергетична компанія, що працює у Південно-Східній Європі. Група видобуває близько 55 млн барелів вуглеводнів щорічно, має потужності з нафтоперероблення на рівні 4,5 млн тонн на рік й експлуатує електростанцію потужністю 860 МВт.

OMV Petrom присутня на роздрібному ринку нафтопродуктів в Румунії та сусідніх країнах за допомогою мережі майже з 800 АЗС.

Австрійська OMV володіє 51% акцій OMV Petrom, Румунія — 20,6%, Fondul Proprietatea — 7%, інші 21,4% акцій знаходяться у вільному обігу на Бухарестській та Лондонській фондових біржах.

“Нафтогаз” у 2020 році добув 13,45 млрд куб. м товарного газу, що становить близько 73% від загального видобутку в країні.

Нагадаємо, в середині січня НАК “Нафтогаз України” запустила Святогірське родовище газу з щільних колекторів (tight gas), розташоване на території Харківської області всередині Юзівської площі.

Раніше Investory News писали, що минулого року “Нафтогаз” знизив оплату членів наглядової ради у 2,1 раза. Найдорожче обійшлися послуги голови ради Клер Споттісвуд — 3,549 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram