Новини
3 Червня 2019
736

Нафта дешевшає: Вперше з лютого ціна на “чорне золото” упала нижче $61

Видобувні країни ніяк не домовляться щодо перспективи угоди із заморожування виробництва нафти

Вартість ф’ючерсу на нафту марки Brent з постачанням в серпні нинішнього року знизилася більш ніж на 2,2%, до $60,62 за барель, згідно з торгами на біржі ICE, передає Коммерсантъ.

Як повідомляється, вартість цього сорту нафти в останній раз перебувала нижче позначки $61 за барель 11 лютого 2019 року. Станом на 8:32 за київським часом, вартість Brent становила $61,2. Вартість нафти марки WTI знизилася майже на 1% і склала $53 за барель.

Видобувні країни, що входять в угоду із заморожування виробництва нафти, на останньому засіданні не змогли домовитися про перспективи подальшої кооперації.

“Саудівська Аравія наполягає на подальшому зниженні видобутку, в той час як Росія, яка в травні вперше за рік виконала свою квоту, готова пом’якшувати умови угоди”, – пише видання.

Нагадаємо, в кінці квітня унаслідок заборони Держдепартаментом США купівлі іранської нафти з 2 травня 2019 року, вартість нафти еталонних марок стрімко зросла. Так, червневі ф’ючерси на нафту марки Brent на Лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $1,73 (2,4%) – до 73,7 $/барель. У свою чергу котирування ф’ючерсів на нафту WTI на червень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) піднялися на $1,7 (2,36%) – до 73,67 $/барель.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram