Новини
3 Серпня 2020
840

На Землю повернулися астронавти NASA, які першими в історії вирушили в космос на кораблі SpaceX

Фінальна стадія випробування повинна показати – корабель може безпечно доставляти людей в космос і назад

Астронавти NASA Боб Бенкен і Даг Харлі повернулися на Землю після експедиції на Міжнародну космічну станцію (МКС). Корабель Crew Dragon приводнився у Мексиканській затоці о 21.48 за київським часом. Трансляцію повернення корабля вело NASA.

 

Бенкен і Харлі стали першими в історії астронавтами, що дісталися до МКС і повернулися назад на приватному космічному кораблі Crew Dragon, створеному компанією SpaceX Ілона Маска, яка до цього часу повертала на Землю тільки вантажні кораблі.

“Повернення астронавтів – фінальна стадія випробування Crew Dragon, яка повинна показати, що корабель може безпечно доставляти людей у космос і назад”, – пише Reuters.

Наразі NASA вже розглядає можливість використовувати корабель SpaceX для відправки чотирьох астронавтів на МКС у вересні.

Компанія Маска відправила Crew Dragon з людьми на борту в космос 30 травня. Це був перший пілотований запуск з території США з 2011 року, коли NASA закрило програму космічних шатлів і почало використовувати російські “Союзи” для доставки астронавтів.

Бенкен і Харлі провели на МКС два місяці. У ніч на неділю на Crew Dragon вони відстикувалися від станції й вирушили на Землю.  При цьому NASA не виключало, що їм доведеться затриматися на орбіті через ураган “Ісайя” аж до трьох днів, проте у кінцевому результаті повернення пройшло за планом.

Раніше Investory News писали, що американська компанія Axiom Space планує відправити на Міжнародну космічну станцію (МКС) трьох людей за найнижчою ціною – $55 млн. Вона мала венчурне фінансування та підписала контракт зі SpaceX для організації подорожі на космічному кораблі Crew Dragon. Місію планують запустити у другій половині наступного року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram