Новини
14 Січня 2021
704

На Землю повернулися 12 пляшок каберне, які рік провели у космосі

Тестування у невагомості допоможе зрозуміти, як зробити рослини більш витривалими на Землі

На Землю повернулися 12 пляшок вина каберне-совіньон разом зі зразками виноградної лози, які рік перебували у космосі. Капсула SpaceX Dragon з напоями, спорядженням і піддослідними мишами приземлилася у Мексиканській затоці на узбережжі Тампи у середу, 13 січня, повідомляє The Guardian.

Кожну з пляшок каберне було поміщено у захисний циліндр, який не дав їм можливості розбитися. Вино відкоркують лише наприкінці лютого у Бордо в рамках дегустації, організованої компанією Space Cargo Unlimited.

Видання зазначає, що французькі сомельє оцінять смак напою та спробують визначити, як на нього вплинуло перебування у космосі. Після цього склад каберне протестують у лабораторії.

“Наша мета в тому, щоб зрозуміти, як ми повинні займатися сільським господарством завтра, щоб воно було одночасно органічним, здоровим і здатним прогодувати людство. Ми вважаємо, що космічні випробування допоможуть отримати відповіді на це питання”, — розповів генеральний директор Space Cargo Unlimited Ніколя Гом.

Він підкреслив, що у зв’язку зі змінами клімату сільськогосподарські культури, зокрема й виноград, повинні будуть адаптуватися до більш суворих умов. Представники компанії сподіваються, що тестування лози у невагомості допоможе зрозуміти, як зробити рослини більш витривалими на Землі.

Також Гом упевнений, що майбутні дослідники Місяця та Марса захочуть насолоджуватися “земними радощами”, мати доступ до гарної їжі та вина.

Дослідницький проєкт профінансували приватні інвестори, його точну вартість керівництво Space Cargo Unlimited не розголошує.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року SpaceX запустила перший екіпаж до МКС на кораблі Crew Dragon. Компанія вперше відправила одразу чотирьох астронавтів — до цього могла тільки двох.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram