Новини
1 Вересня 2023
300

На заводі найбільшого виробника міді ЄС сталася масштабна крадіжка

Вона може призвести до мільйонних збитків та невиконання річного плану

Найбільший виробник міді в Європі Aurubis заявив, що став об’єктом величезної крадіжки, яка може призвести до сотень мільйонів євро збитків та невиконання річного фінансового плану, повідомляє Financial Times.

Німецька компанія заявила, що виявила невідповідність між запасами та відвантаженнями металу на своєму переробному заводі в Гамбурзі. Ця невідповідність призвела до висновку, що компанія стала жертвою злочинної діяльності.

Aurubis виробляє близько 1,1 млн тонн мідного листа на рік. Для зʼясування обставин серйозної ознаки нестачі металу компанія залучила Державне відомство кримінальних розслідувань Німеччини.

“Цей скандал став останнім, що сколихнув металургійну галузь після того, як світовий сировинний трейдер Trafigura звинуватив трейдера з Індії у шахрайстві з нікелем на суму $590 млн, а на початку цього року на складах Лондонської біржі металів були виявлені мішки з нікелем, наповнені камінням”, — йдеться в повідомленні.

Aurubis очікує, що збитки через нестачу металу можуть сягнути до сотень млн євро. Як наслідок, її прогноз щодо прибутку до оподаткування за рік до кінця вересня обсягом €450-550 млн не буде досягнутий.

Компанія розпочала розслідування із залученням внутрішніх і зовнішніх експертів, щоб краще зрозуміти, що сталося, і запропонувати заходи для покращення безпеки на своїх об’єктах у Гамбурзі.

Aurubis є найбільшою у Європі групою з виплавки та переробки міді, що має переробні підприємства по всій Європі, зокрема великий комплекс у південній частині Гамбурга. Минулого року її дохід становив €18,5 млрд.

Нагадаємо, торік рф незаконно вивезла 6 мільйонів тонн української пшениці.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram