Новини
13 Червня 2024
48

На рф більше не торгуватимуть доларом та євро

мосбіржа зупиняє торги основними валютами після санкцій США

Московська біржа припиняє торги основними світовими валютами — доларами США та євро — через новий пакет американських санкцій, пише Укрінформ.

З 13 червня на валютному ринку та ринку дорогих металів “торги здійснюються за всіма інструментами, за винятком валютних пар з доларом США та євро”. Зупинка валютних торгів здійснюється “у зв’язку із запровадженням США обмежувальних заходів”, наголошує біржа.

У середу американський Мінфін вніс до чорних списків саму московську біржу, а також її ключові структури — Національний кліринговий центр та Національний розрахунковий депозитарій.

Угоди з доларом США та євро продовжать здійснюватись на позабіржовому ринку, пояснює російський Центробанк. Позабіржові угоди, а також банківська звітність використовуватимуться для визначення офіційних курсів американської та європейської валюти.

“Всі кошти в доларах США та євро на рахунках та вкладах громадян і компаній залишаються збереженими”, — запевняє російський регулятор, додаючи, що і юридичні, і фізичні особи “можуть продовжувати купувати та продавати долари США та євро через російські банки”.

Нагадаємо, китайські банки почали блокувати транзит товарів до рф.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram