Новини
28 Лютого 2019
1 009

На перший другий розрахуйся: У 2020 р. пройде всеукраїнський перепис населення

Наприкінці 2019 р. буде проведено підготовчий етап у вигляді пробного перепису в одному з районів Києва і області

Всеукраїнський перепис населення може відбутися в Україні в 2020 р., для цього наприкінці поточного 2019 р. буде проведено підготовчий етап у вигляді пробного перепису в одному з районів Києва і Київської області, йдеться в оприлюдненому звіті голови Держстату Ігоря Вернера.

“Пробний перепис населення – підготовчий етап до проведення Всеукраїнського перепису населення у 2020 р. Час проведення – грудень 2019 р. Місце проведення – Оболонський район м.Києва та Бородянський район Київської області. Основне завдання – підготовка до Всеукраїнського перепису населення – 2020”, – зазначається у звіті.

Під час пробного перепису заплановано застосувати інноваційні технології, визначити методи і основні організаційні заходи, оптимальні дати і тривалість проведення перепису, концепції технології обробки даних, механізми взаємодії органів державної статистики з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Як відомо, перший і єдиний в незалежній Україні перепис населення відбувся 5 грудня 2001 р. Проведення наступного перепису, який був запланований ще у 2011 р, неодноразово відкладали. Останнього разу розпорядженням уряду №1323-р від 16 грудня 2015 р. всеукраїнський перепис населення був перенесений з 2016 на 2020 р.

У квітні 2018 р. Кабінет Міністрів України створив міжвідомчу комісію з питань сприяння проведенню всеукраїнського перепису населення. Очолив комісію перший віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів. За підсумками роботи будуть внесені пропозиції щодо термінів проведення пробного перепису населення та вибору варіанта його проведення в 2020 р.

Нагадаємо, Investory News публікували дослідження компанії Nielsen “Changing Consumer Prosperity”, згідно якого більше третини українців вважають, що їхнє фінансове становище поліпшилося.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram