Новини
20 Квітня 2023
473

На Місяці запустять технологію 3D-друку

Вона перетворюватиме реголіт на цеглу для будівництва місцевої дослідницької станції

Вже в цьому десятилітті Китай планує запустити технологію 3D-друку на Місяці, яка б переробляла місцевий реголіт на цеглу, а також створити робота-муляра, якому б доручили подальше будівництво, пише ITC.

Китайська місія “Чаньє-8” має висадитися на Місяці у 2028 році та, ймовірно, випробує технологію використання місцевих ресурсів для створення будівельних матеріалів. Науковці, що зібралися на конференції в Ухані цього тижня, підтвердили, що розглядають 3D-друк цегли з використанням місячного реголіту, повідомляє Space.com з посиланням на China Science Daily.

Вчений з Науково-технологічного університету Хуачжун Дін Ліюнь продемонстрував прототип комахоподібного робота з 6 кінцівками, якого назвали “супермуляр”. Його завдання – складати ці цеглини, наче деталі Lego, і створювати приміщення для роботи та життя на Місяці.

“Зрештою, будівництво житла за межами Землі має важливе значення не тільки для дослідження космосу, але й для стратегічних потреб Китаю як космічної держави”, — сказав Дін під час конференції.

Якщо випробування пройдуть успішно, цей метод можна використати для Міжнародної станції дослідження Місяця, яку Китай планує побудувати у 2030-х роках.

Тривимірний друк для космічної діяльності розглядався та випробовувався протягом багатьох років. Подібний проєкт є у Європейської космічної агенції, а компанія Airbus збирається відправити металевий 3D-принтер на Міжнародну космічну станцію — це допоможе виробляти та замінювати необхідні компоненти просто в космосі, а не здійснювати дорогі запуски з Землі.

Нагадаємо, в Європі запрацює “Європейський кіберщит”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram