Новини
8 Листопада 2019
1 776

На Львівщині відкриють три готелі та найбільший аквапарк в Європі

А от IKEA відтермінувала будівництво заводу з обробки деревини

За станом на листопад 2019 року в Трускавці розпочаті проекти з будівництва трьох готельних комплексів, а також планується зведення найбільшого в Східній Європі аквапарку, повідомив міський голова Андрій Кульчинський.

Два місяці тому було проведено конкурс на найкращий проект аквапарку, в якому перемогла компанія з Києва. Мінімум рік буде проводитися проектування, а потім три-чотири роки буде тривати будівництво. Об’єкт розташовано  на площі у 3 га. Будівництво буде проводитись на місці найвищого недіючого будинку у Львівській області — це 25-поверхівка на виїзді з Трускавця. Поки ще не відомо чи будуть зносити будівлю чи реконструювати. Згідно з концепцією, об’єкт буде включати готельні номери.

У Трускавці у 2018 році вже було відкрито два нових шестиповерхових готелі рівня 3-4 зірки – “Green Park” та “Алькор”. На даний час на стадії будівництва ще три готелі, інвесторами яких виступають іноземці.

На сьогодні чинна готельно-санаторна пропозиція дозволяє одночасно розмістити близько 14 тис. відпочиваючих у місті.

“2018 рік був рекордним за останні 10 років за кількістю відпочиваючих. У цьому році йдемо практично на тому ж рівні – 172 тис. за дев’ять місяців проти 174 тис. за дев’ять місяців 2018 року. Середня кількість днів перебування – 14. При цьому 30% туристів складають іноземці, з них найбільше поляків, далі йдуть Азербайджан, Молдова, Білорусь “, – зазначив Кульчинський.

Ще одним великим будівництвом міг би стати завод з обробки деревини компанії IKEA на Львівщині, перемовини про який відбувалися ще у 2017 році, коли Львівська ОДА звернулася до представників компанії з пропозицією відкрити на території Львівщини завод з обробки деревини.

Але будівництво відклали на не визначений термін, повідомив керівник управління інвестиційної політики Львівської ОДА Роман Матис.

“Я не кажу, що це неможливо в принципі. IKEA буде, але не сьогодні. Український бізнес не готовий стати партнером”, – наголосив він у коментарях виданню Tvoemisto.tv.

“Компанії світового рівня мають вимоги до партнерів: якість робочого місця, ставлення до працівників. Багато українських компаній навіть не задумувались над тим, що у них запитають, чи їхні працівники добре їдять, чи робочий графік – 8 годин. Якщо нема відповідності вимогам, IKEA каже: ти не можеш бути нашим партнером. Ви собі уявляєте, що відбувається у деревообробній галузі Львівщини? Є галузі, які можна назвати зразковими, але, на жаль, більшість з них з іноземними інвестиціями”, – сказав Матис. “ІКЕА зможе прийти на український ринок, якщо він дозріє і буде готовий стати партнером”.

Нагадаємо, що Французький готельний бренд Swissotel виходить на ринок України. Готель матиме 58 номерів та розташується в історичній частині Києва поблизу Хрещатика.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram