Новини
3 Квітня 2019
1 027

МХП продовжить пошук можливостей для M&A на Близькому Сході та в Африці

Запланований об’єм капітальних інвестицій на 2018-2022 рр. – $420 млн.

Агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” (МХП) продовжить шукати можливості для угод з злиття та поглинань компаній, які займаються виробництвом або переробкою м’яса птахів в ЄС, на Близькому Сході чи в Північній Африці. Про це йдеться у розширеній версії річного звіту компанії, оприлюдненого на Варшавській фондовій біржі.

Як наголошується в звіті, МХП запустив першу лінію другої черги Вінницької птахофабрики в 2018 році, потужність лінії – 30 тис. т. В цілому компанія планує завершити будівництво другої черги комплексу потужністю 260 тис. т. до 2022 року.

Планується, що розширення виробництва дозволить МХП збільшити виробництво курятини на 36% – до 840 тис. т. з 618 тис. т.

Згідно зі звітом, МХП з 2018 року будує другий і найбільший біогазовий комплекс потужністю 24 МВт на Вінницькій птахофабриці. Комплекс вийде на повну потужність за два роки. Запуск першої черги потужністю 12 МВт заплановано на середину 2019 року.

МХП також має намір в середньостроковій перспективі збільшити земельний банк до 500 тис. га (з 370 тис. га на кінець 2018 року), щоб “ще більше знизити залежність від сторонніх постачальників інгредієнтів для кормів і забезпечити додаткові доходи в стабільній валюті від продажу зерна на експорт”.

Згідно зі звітом, капітальні інвестиції МХП у 2018 році склали $232 млн, в основному у зв’язку з запуском виробничих майданчиків другої черги Вінницької птахофабрики. Планований обсяг капітальних інвестицій на 2018-2022 роки – $420 млн.

Як повідомлялося, в лютому агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” (МХП) завершив операцію з придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

У листопаді 2018 року МХП заявив про плани інвестувати €200 млн у виробничу базу Perutnina Ptuj протягом чотирьох-п’яти років.

Perutnina Ptuj – вертикально-інтегрована компанія в Південно-Східній Європі. Володіє потужностями з вирощування бройлерів у Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії та Герцеговині. Веде діяльність в 22 країнах. Налічує 3,5 тис. співробітників у восьми країнах. У Словенії компанія обробляє 4 тис. сільськогосподарських угідь.

Чистий прибуток МХП у 2018 році скоротився на 44,3% – до $128 млн, виручка збільшилася на 21% – до $1,56 млрд.

“Миронівський хлібопродукт” є найбільшим виробником курятини в Україні. Займається також виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки. На європейський ринок МХП поставляє охолоджені напівтуші курей, які переробляються в тому числі на його підприємствах у Нідерландах та Словаччині. Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

Раніше Investory News повідомляли, що МХП є топ-експортером м’яса та субпродуктів свійської птиці в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram