Новини
9 Січня 2019
856

МВФ застерігає уряди світу про можливу фінансову кризу

На думку Міжнародного валютного фонду, криза вдарить насамперед по країнам, що експортують сировину

Міжнародний валютний фонд у черговий раз попередив уряди країн про прийдешню світову фінансову кризу. Як слідує з коментаря заступника голови Фонду Девіда Ліптона британському виданню The Guardian, у найближчі роки, з огляду на падіння вартості основних сировинних продуктів, світова економіка може стикнутися з фінансовою кризою. На думку аналітиків МВФ, криза вдарить насамперед по тих країнах, які займаються продажем сировини.

Прогнозується, що глобальне зростання сповільниться у результаті торгівельних війн. Ліптон зауважив, що стійкий торгівельний конфлікт між США та Китаєм викличе «далекосяжні та довгострокові наслідки» для світової економіки. Саме риторика Дональда Трампа може спонукати Китай захистити свою економіку від решти світу. При цьому Ліптон стверджує, що навіть міцні економіки великих країн, як і сам фонд, поки що не готові перенести можливу кризу без істотних втрат. «Грозові хмари наступної глобальної фінансової кризи вже збираються», – заявив представник МВФ.

Раніше Світовий банк погіршив прогноз зростання світової економіки на 2019 рік – з 3% до 2,9%. В 2020-2021 роках зростання світової економіки сповільниться до 2,8%. Перегляд прогнозу в банку зв’язали зі зниженням міжнародної торгівлі, підвищеної напруженістю у торгівельних відносинах, жорсткістю умов фінансування та уповільненням активності в обробній промисловості.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram