Новини
3 Серпня 2021
586

МВФ виділить рекордні $650 мільярдів на відновлення економіки

Розподіл коштів стане найбільшим за всю історію Фонду

Міжнародний валютний фонд (МВФ) виділить 456 млрд SDR (одиниця розрахунку МФВ, $650 млрд) зі своїх резервів. Це рекордний за загальною сумою розподіл коштів фонду в його історії, йдеться у заяві голови МВФ Крісталіни Георгієвої.

З $650 млрд країнам з ринком, що формується та країнам, що розвиваються, направлять $275 млрд. “Це історичне рішення — найбільше розподіл SDR в історії МВФ і щеплення для світової економіки під час безпрецедентної кризи”, — зазначила Георгієва.

За її словами, виділення коштів “послужить на благо всіх держав-членів, допоможе задовольнити довгострокову глобальну потребу в резервах”. Це зміцнить довіру та посилить стійкість і стабільність світової економіки.

Рішення про виділення коштів набере чинності 23 серпня. Кошти надійдуть країнам-членам фонду пропорційно квотам.

За прогнозом МВФ, більшість країн з розвиненою економікою зможуть вийти з пандемічної кризи з мінімальними втратами, писала у квітні Financial Times.

“Цим вони зобов’язані успішним програмам вакцинації населення, а також можливості різко збільшити державні витрати й позики, щоб спрямувати кошти у найбільш постраждалі сектори економіки”, — вважають у МВФ.

У березні Фонд зазначав, що світова економіка відновлюється швидше, ніж прогнозувалося.

Нагадаємо, згідно з липневим прогнозом фонду, цього року глобальна економіка зросте на 6%, наступного — на 4,9%. Для країн, що розвиваються прогноз знизили на 0,4 в.п. — до 6,3%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram