Новини
16 Квітня 2020
813

МВФ підтримує збільшення Україною бюджетного дефіциту

Також Фонд готовий збільшити розмір фінансової підтримки України на період карантину та кризи 

У Міжнародному валютному фонді (МВФ) заявили, що підтримують зміни в державний бюджет України на 2020 р., якими збільшили дефіцит втричі — до 298 млрд грн. Про це повідомив директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен.

“Україна сильно постраждала від пандемії. Уряд вживає заходів, які викликають дуже серйозне збільшення бюджетного дефіциту. Ми повністю це підтримуємо”, — сказав він.

Томсен також додав, що протягом останніх декількох років Україна, в рамках співпраці з МВФ, досягла значних показників макроекономічної стабільності: скоротилися дефіцит держбюджету та обсяг держборгу, знизилася інфляція, зросли міжнародні резерви та банківська система стала стабільніша.

“МВФ готовий збільшити розмір фінансової підтримки України на період карантину та кризи, однак для цього уряд повинен виконати останні вимоги МВФ”, — зазначив Пол Томсен.

При цьому він повідомив, що сторони просунулися в переговорах і є впевненість, що незабаром ці вимоги будуть реалізовані.

Як пише Minfin, поки останньою невиконаною вимогою МВФ залишається ухвалення законопроекту про банки-банкрути — так званий “антиколомойський” закон. До цього законопроекту депутати подали понад 16,5 тис. поправок, щоб затягнути його розгляд.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд збирається потроїти обсяги пільгового кредитування бідних країн у зв’язку з пандемією, викликаною поширенням нового коронавірусу. Про це повідомила глава МВФ Крісталіна Георгієва, виступаючи на нараді міністрів фінансів і глав центральних банків країн-учасниць Групи двадцяти (G20)

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram