Новини
24 Жовтня 2021
935

Музеї Відня втомилися від цензури та завели акаунт в OnlyFans

Facebook, TikTok та Instagram блокували їх за “потенційно порнографічні” матеріали

Рада з туризму Відня завела акаунт OnlyFans, заявивши, що ця платформа залишається єдиним місцем, де оголені твори мистецтва з міських музеїв можуть отримати “свободу, яку вони заслуговують”, повідомляє Vc.ru.

Частиною проєкту OnlyFans стали Музей Альбертіна, Музей Леопольда, Музей історії мистецтв і Музей природної історії.

Перед створенням облікового запису музеї підігрівали аудиторію пікантним відео, де зображені найбільш гідні частини робіт Пітера Пауля Рубенса, Егона Шиле та інших художників, і ставили питання — чи хочуть глядачі побачити більше.

“Та не хайпу заради, а вимушена необхідність підштовхнула адміністрацію Відня зареєструватися в OnlyFans”, — йдеться у повідомленні.

У липні 2021 у музеї Альбертіна заблокували акаунт у TikTok, 2019 року Instagram звинуватив музей в порушенні стандартів спільноти. У музеї Леопольда виникли проблеми з Facebook і Instagram через “потенційно порнографічні” матеріали.

Однак найбезглуздіший випадок цензури з усіх стався 2018 року, коли Facebook повідомив Музею природознавства, що його фотографія статуетки Венери Віллендорфської (якій вже понад 25 тис. років) була порнографічною, та видалив її із сайту.

На фото: статуетка Венери Віллендорфської

Додається, що користувачі, що підписані на віденську сторінку OnlyFans, отримають офіційну екскурсійну карту або безплатний квиток в один із музеїв, щоб побачити мистецтво з рейтингом X в реальному житті.

Раніше Investory News писали, що музеям вдається заробляти мільйони на Oreo, чохлах для iPhone і Tiktok. Творча колаборація відкриває нові можливості для активнішого розвитку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram