Новини
15 Квітня 2022
588

Moody’s: Якщо рф не виплатить борг в доларах — увійде в дефолт

У росії є час до 4 травня

Якщо росія не виплатить свої зовнішні борги в належній валюті до 4 травня це означатиме дефолт емітента, повідомляє міжнародне кредитне агентство Moody’s.

Зазначається, що виплата росією за двома облігаціями зі строком погашення в 2022 і 2042 роках в рублях, а не в доларах, є зміною умов платежу щодо початкових контрактів за облігаціями, і тому може вважатися дефолтом. У рф є час до 4 травня, тобто до кінця пільгового (грейс) періоду, аби виконати умови контрактів.

Облігаційні контракти не передбачають погашення в будь-якій іншій валюті, крім доларів. Хоча після анексії українського Криму рф почала готуватися до жорстких санкцій і з 2018 року випускала єврооблігації з рублевою опцією погашення за виняткових умов, це не стосується бондів росія-2022 та росія-2042.

Як зазначає Moody’s, ці випуски можуть дозволяти погашення лише в інших твердих валютах (долар, євро, фунт або швейцарський франк). Moody’s вважає, що “інвестори не отримали контрактну обіцянку в іноземній валюті в день сплати”.

Як писали раніше Investory News, країни так званої “Співдружності незалежних держав” (СНД) можуть використовувати китайський юань як валюту для взаємних розрахунків замість долара та євро, заявив перший заступник голови виконавчого комітету СНД Леонід Анфімов.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram