Новини
15 Лютого 2019
947

Мода на сонце: У Черкаській області теж будують сонячну електростанцію

За проектом будуватиметься фотогальванічна електростанція потужністю 1,716 Мвт

ТОВ “Санальянс” планує розпочати будівництво нової сонячної електростанції на території Чорнобаївського району Черкаської області. Про це повідомляє прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

За проектом компанії, будуватимуть фотогальванічну електростанцію (ФЕС) потужністю 1,716 Мвт із встановленням 6842 фотогальванічних панелей. Станція призначена для промислового виробництва енергії за допомогою сонячних кремнієвих фотогальванічних модулів.

Розрахунковий річний виробіток електроенергії – 2412 мВт/год.

Відзначимо, що останнім часом в Україні відбувається бум будівництва сонячних електростанцій. Напередодні Investory News писали про плани норвезької компанії Scatec Solar побудувати у Миколаївській області сонячну електростанцію потужністю 150 МВт. Раніше “Атлас Кепітал Енерджі”, яка входить до Scatec Solar, також оголосила, що будує СЕС потужністю 50 МВт в сусідній Херсонській області. Японські компанії теж зацікавлені в будівництві сонячної електростанції обсягом до 1,2 ГВт в чорнобилській Зоні відчуження.

А днями ЄБРР і Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) профінансували будівництво СЕС  (ТОВ “Інгулець-Еенерго 2”) на суму €38,2 млн.

Крім того 15 лютого у Вінниці розпочав роботу завод з виробництва сонячних панелей.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram