Новини
8 Січня 2019
1 012

Міжнародні резерви України зросли до $20,8 млрд

Востаннє такі показники фіксувалися у 2013 р.

За підсумками 2018 р. міжнародні резерви України досягли $20,8 млрд, зростання склало 10,6%. Таку інформацію оприлюднила прес-служба НБУ.

Зазначається, що отримані дані попередні. Проте, регулятор наголошує, що востаннє аналогічні показники фіксувалися у жовтні 2013 р.

«Збільшити міжнародні резерви вдалося насамперед завдяки отриманню Україною зовнішнього фінансування та купівлі Національним банком надлишку валюти на міжбанківському ринку, – відзначають у НБУ, – Так, протягом переважної частини року пропозиція валюти на міжбанківському ринку переважала над попитом на неї. Зокрема, у першій половині року високий рівень пропозиції забезпечували сприятлива зовнішня цінова кон’юнктура для товарів українського експорту і пожвавлення інтересу міжнародних інвесторів до ринків, що розвиваються».

Регулятор вважає, що на пропозиції валюти з боку банків позначався чистий продаж і валюти населенням. Крім того, На приріст резервів вплинуло також збільшення вартості фінансових інструментів, зокрема, зміна ринкової вартості та курсу гривні до іноземних валют на 230 млн дол. США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 7 лютого в Україні почнуть діяти більше 20 послаблень на валютному ринку.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram