Новини
6 Березня 2020
855

Міжнародні резерви України в лютому збільшилися на $300 мільйонів

Поточний обсяг резервів покриває чотири місяці майбутнього імпорту

Міжнародні резерви України, станом на 1 березня 2020 р., склали $26,623 млрд, що на 1,3% більше показника на початок лютого. З початку року резерви зросли на 5%, повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

Зазначається, що обсяги купівлі валюти НБУ на міжбанку перевищили обсяги продажів на $689 млн, що дозволило компенсувати витрати держави на погашення та обслуговування держборгу в іноземній валюті.

Зокрема, на обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті загалом було спрямовано $768,8 млн (в еквіваленті). З них $417,2 млн сплачено за облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП), номінованими у валюті, $213,6 млн — за зобов’язаннями уряду та Національного банку на користь Міжнародного валютного фонду, $33,7 млн — за єврооблігаціями (ОВДП).

Решта коштів сплачена за іншими зобов’язаннями перед іноземними кредиторами та міжнародними фінансовими організаціями. Водночас упродовж місяця уряд залучив $202,3 млн шляхом розміщення валютних ОВДП.

В НБУ підкреслюють, що обсяг міжнародних резервів покриває чотири місяці майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду і Нацбанку.

Як писали раніше Investory News, міністерство фінансів України на аукціоні з продажу облігацій внутрішньої державної позики, у вівторок, 3 березня, залучило до бюджету 6,58 млрд грн. Облігації, номіновані в євро, принесли до бюджету понад 5 млрд грн.

Нагадаємо, у 2019 р. міжнародні резерви України зросли до семирічного максимуму — загалом на 22% до $25,3 млрд. Востаннє більший від вищезазначеного обсяг було зафіксовано ще у грудні 2012 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram