Соцмережі
28 Січня 2021
926

Михайло Федоров: Правила лідерства

Часом мені здається, що кожне слово його книг взято з моєї голови. Настільки близькі і резонують думки. Причому корисні як державним службовцям, так і підприємцям.

Нещодавно закінчив читати нову роботу еміра Дубая, прем’єр-міністра і віцепрезидента ОАЕ Мохаммеда ібн Рашида Аль Мактума. 10 його правил лідерства, які він описав у книзі:

Правило 1: Служіть людям. Мета уряду полягає в служінні людям, мета державного управління — служити суспільству, а роль державних процедур, систем і законів — служити людині.

Правило 2: Не робіть з позиції культу. Якщо ви закохаєтесь у цю посаду — у вас ніколи не вистачить сміливості приймати рішення, які звеличуватимуть вас для задоволення власних амбіцій.

Правило 3: Розробіть ваш план. Багато чиновників займаються своєю щоденною роботою, не вміючи бачити далі і планувати на тиждень або місяць вперед.

Правило 4: Контролюйте себе і ефективність вашої організації. Повинні бути чіткі показники ефективності, щоб забезпечити рух у правильному напрямку для досягнення плану.

Правило 5: Створіть свою команду. Делегуйте повноваження членам команди, спрямовуйте їх, вчіть їх і дозвольте їм реалізувати себе.

Правило 6: Впроваджуйте інновації або йдіть геть. Уряди, що не впроваджують інновацій, застарівають і втомлюються дуже швидко, не здатні бути гідними суперниками в гонці.

Правило 7: Завжди спілкуйтеся з громадськістю, спільнотою та засобами масової інформації навколо вас. Деякі уряди вважають, що спілкування із засобами масової інформації — це другорядне питання, це помилка.

Правило 8: Конкуренція — невід’ємна ознака людської поведінки. Прагніть посісти перше місце на місцевому та міжнародному рівні.

Правило 9: Створюйте лідерів. Коли ви створюєте лідерів — ви створюєте майбутнє. Справжній лідер — це той, хто створює інших лідерів, справжня організація — це та, де створені умови для народження лідерів.

Правило 10: Рухайтеся вперед і живіть осмисленим життям. Ніколи не недооцінюйте свою роль, свою роботу або свої зусилля, ви займаєтеся формуванням життя, плануванням майбутнього і побудовою націй.

Часом мені здається, що кожне слово його книг взято з моєї голови. Настільки близькі і резонують думки. Причому корисні…

Опубликовано Mykhailo Fedorov Среда, 27 января 2021 г.

 

 

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram