Соцмережі
22 Липня 2020
1 076

Михайло Федоров: На варті кібербезпеки

США надали $38 млн для розвитку кібербезпеки в Україні

Більше року активної роботи — десятки складних переговорів, узгодження спільної концепції та планів — і цими днями нарешті проєкт остаточно зареєстровано в КМУ.

Мінцифри визначено бенефіціаром проєкту, і я гарантує, що кожен цент міжнародної підтримки буде витрачено з максимальною ефективністю та результатом для країни. І ми будемо публічно звітувати про хід та витрати проєкту.

Чому це так важливо?

По-перше, США є одним зі світових лідерів у цій сфері, і залучення їх експертизи та досвіду дуже важливі. Протистояння країн вже давно перейшло в кіберпростір, і ми постійно відчуваємо негативну кіберактивність північного сусіда, тому маємо гідно протистояти такій агресії.

По-друге, днями ми розпочали активну фазу реформи кібербезпеки в Україні. Зокрема, змінено керівництво Держспецзв’язку та розпочато розбудову ефективного й сучасного державного кіберцентру, ми прагнемо забезпечити централізацію та захист державної ІТ-інфраструктури й реєстрів. Має піти в небуття КСЗІ (марний папірець на 5 років) й інші стандарти безпеки 90-х та натомість з’явитися сучасні моделі побудови й постійної підтримки безпеки ІТ-систем. Ми маємо нарешті визначитися із підходами та вимогами до захисту критичної інфраструктури та багато іншого. І новий проєкт має на меті підтримати всі ці надважливі завдання.

І по-третє, такий великий проєкт є черговим сигналом довіри до наших результатів та планів.

З усіх кіберпитань ми плануємо активно працювати з бізнесом та залучати найкращу міжнародну й українську експертизу.

Принагідно дякую Уряду США та USAID за підтримку реформ в Україні!

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram