Новини
6 Лютого 2019
772

Mirta може відкрити в Україні виробництво побутової хімії

Наразі листи для прання виготовляють на партнерських потужностях у Південній Кореї

Менеджмент українського бренду побутової хімії Mirta розглядає можливість перенесення виробництва побутової хімії з Південної Кореї до України. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Investory News  повідомив співзасновник та співвласник компанії Артем Лукашев.

«Не виключено, що ми перенесемо виробництво побутової хімії в Україну, – зазначив він. – Можливо, зробимо тут власне підприємство. Це один із варіантів розвитку. Виробляти такі продукти у Південній Кореї набагато дорожче, ніж у нас. Це якщо говорити про чисту собівартість. Але існують й інші нюанси зі знаком мінус, що негативно впливають на рішення про виробництво в Україні».

Відзначимо, що у Південній Кореї компанія разом з партнерами виробляє листи для прання.

«Це альтернатива пральному порошку чи рідким засобом для прання. Це не найдешевше рішення, тим паче для українського ринку, – пояснює Артем Лукашев. – Хоча у Китаї ми продаємо дуже багато цього продукту».

За його словами, цей напрямок не є пріоритетним для компанії, проте розвивати його планують і надалі.

«Ми хочемо і надалі розвивати цю тему, хоча вона однозначно не в пріоритеті. Втім, лінійку є чим розширювати, – вважає пан Лукашев. – Наприклад, це рішення для прання взуття не у пральній машині, рішення для видалення плям, засоби для миття посуду на натуральній основі».

Скоріше за все, компанія зосередиться на нішевому сегменті.

Нагадаємо, український бренд побутової техніки Mirta був заснований у 2009 р. Продукція компанії виробляється у Китаї, Туреччині, Грузії, Південній Кореї, Німеччині. Станом на кінець 2018 р. оборот компанії оцінюється у близько $10 млн.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram