Новини
23 Березня 2021
557

Минулого року Україна торгувала з понад 230 країнами

Мінекономіки планує підписати угоду АСАА, щоб охопити майже п’яту частину українського експорту до ЄС

У 2020 році Україна попри пандемію та пов’язану з цим світову кризу проводила торгові операції з 234 країнами та юрисдикціями, відкрила низку нових ринків та розширила номенклатуру експорту. Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

За словами заступник міністра — торгового представника України Тараса Качки, найбільш важливими показниками є феноменальне зростання експорту української продукції до В’єтнаму та Китаю — на 93% та на 98% відповідно.

Серед позитивних тенденцій 2020 року у міністерстві назвали покращення сальдо зовнішньої торгівлі товарами та послугами. “Україна скоротила негативне сальдо на $3,4 млрд. Як наслідок супер не негативне сальдо склало лише $255,5 млн. Темп покращення склав 93,1%”, — йдеться у повідомленні.

Додається, що важливим для України стало набуття чинності 1 січня 2021 року Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю й стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії й Північної Ірландії.

Як зазначив Тарас Качка, однією з найамбітніших цілей є укладання “промислового безвізу”, який дозволить продукції, виробленій в Україні, потрапляти на ринок ЄС без повторної сертифікації. “Уже проведено 17 попередніх оцінних місій. Ми твердо налаштовані на підписання цього року Угоди АСАА, яка у перспективі дозволить охопити майже п’яту частину українського експорту до ЄС”, — наголосив він.

Раніше Investory News писали, що обсяг зовнішньої торгівлі товарами у січні-травні 2020 р. склав $39,813 млрд, що на 10% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram