Новини
15 Березня 2021
719

Минулого року ринок гнучких офісів у столиці збільшився на 30%

Формат коворкінгу й надалі активно розвиватиметься в Україні

Загальна площа гнучких офісів в Україні перевищила 130 тис. м2, при цьому дві третини пропозицій — 89 тис. м2 — доводиться на Київ, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на спільне дослідження URE Club і Асоціації коворкінгів України (АКУ).

За кількістю об’єктів такого формату лідирує столиця — 53%. До першої п’ятірки також входять Харків — 12%, Львів — 7%, Дніпро — 6% та Одеса — 4%. Загалом у країні налічується 125 коворкінгів і гнучких просторів.

“За вісім років розвитку коворкінги та гнучкі офіси зуміли охопити частку у 4,5% офісної нерухомості столиці. Ми бачимо інтерес, що постійно зростає, до цього сегменту всєї України”, — повідомила агентству директор АКУ Вікторія Журбас.

2020 року ринок гнучких офісів у столиці збільшився на 24 тис. м2, або на 30% проти 2019 року. “Очікувана нова пропозиція у 2021-му — 29 тис. м2“, — йдеться у повідомленні.

За даними дослідження URE Club, середня вартість окремого офісу для п’яти осіб у коворкінгах міст, що лідирують за кількістю об’єктів такого формату, наприкінці минулого року склала 23,7 тис. грн за 1 м2 на місяць.

“Девелопери та управителі комерційними приміщеннями столиці та великих міст зацікавлені у розвитку сегмента коворкінгу та гнучких просторів. Очевидно, що він активно розвиватиметься, оскільки саме формат коворкінгу максимально відповідає тренду адаптації формату роботи у нових реаліях”, — наголосила СЕО URE Club Ольга Соловей.

За даними АКУ, перші коворкінги відкрилися в Україні 2012 року: у Львові два об’єкти Communa загальною площею у 1,3 тис. м2, в Одесі — Impact Hub Odessa (1,29 тис. м2. 2013-го відкрилися також столичний “Времени Вагон” (360 м2) і харківський “Рівень” (120 м2).

Нагадаємо, наприкінці лютого 2021 року в Apple розповіли, що компанія зніме серіал про крах компанії WeWork. Однак дату виходу картини на сервісі Apple TV+ поки не анонсовано.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram