Новини
29 Січня 2019
1 410

Міноборони України повернуло у приватну власність “Одеський автомобільний ремонтний завод”

Визнано недійсним договір про переуступку боргу підприємства на суму понад 1 млн грн

22 січня 2019 року, в судовому порядку відновлені права держави на майновий комплекс державного підприємства Міністерства оборони України «Одеський автомобільний ремонтний завод», передає Національний промисловий портал.

Також, Державна виконавча служба повернула до власності Міноборони Одеський санаторій «Лермонтовський».

За рішеннями суду, скасовані ухвала господарського суду Одеської області від 12 червня 2018 р. та ухвалене нове судове рішення, яким повністю задоволено позов Міноборони та визнаний недійсним аукціон з продажу нерухомого майна підприємства, проведений 17 січня 2018 р. ліквідатором Салієвим І.Е., договір купівлі-продажу, а також скасоване свідоцтво про право власності на майновий комплекс підприємства, видане приватній юридичній особі.

Крім того, апеляційна інстанція скасувала рішення господарського суду Одеської області від 8 листопада 2018 р. та ухвалила нове судове рішення, яким повністю задовольнив позов Міноборони — визнано недійсним договір про переуступку боргу підприємства на суму понад 1 млн грн, укладений між приватними юридичними особами з метою заволодіння його майновим комплексом.

Постанови суду у зазначених судових справах набрали законної сили. Таким чином, судом відновлені майнові права держави на нерухоме майно, що розташовується в інвестиційно привабливому районі Одеси.

Ще у 2017-2018 рр. арбітражний керуючий-ліквідатор державного підприємства «Одеський автомобільний ремонтний завод», який наразі переховується від слідчих органів на тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим, вчинив ряд незаконних дій, спрямованих на заволодіння нерухомим майном та земельною ділянкою підприємства, в інтересах приватних юридичних осіб, нагадали у прес-службі Міністерства оборони України.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram