Новини
28 Серпня 2020
938

Міністерство фінансів залучило $329 мільйонів у J.P. Morgan

Кошти будуть використані для викупу ввп-варантів

Україна збільшила на $328,8 млн загальну суму в обігу єврооблігацій з відсотковою ставкою 7,75% та погашенням 1-го вересня 2020 року, загальна непогашена сума яких становила $1,36 млрд, повідомляє Міністерство фінансів України.

“J.P. Morgan виступив єдиним покупцем та лід-менеджером транзакції”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що залучені кошти будуть використані для завершення розрахунків за активною операцією з управління боргом, яка полягала у викупі на відкритому ринку державних деривативів (ВВП-варантів) у 2020 році.

Як зазначає Фінбаланс, у середині серпня Міністерство фінансів оголосило про завершення викупу на відкритому ринку близько 10% ВВП-варантів, випущених в ході реструктуризації зовнішнього боргу (з терміном дії до 31 травня 2040 року на номінальну суму $3,2 млрд).

“Станом на 14 серпня 2020 року Міністерство фінансів успішно надало розпорядження про викуп приблизно 10% від загальної умовної суми випущених цінних паперів, прив`язаних до ВВП”, – йшлося у повідомленні Мінфіну від імені України на Ірландській фондовій біржі.

У релізі були відсутні дані про ціну угоди, проте в останні дні перед вказаним оголошенням ВВП-варанти котирувалися за курсом трохи дорожче 86% від номіналу, що дозволяло оцінити угоду приблизно у $275 млн.

Нагадаємо, у березні вартість ВВП-варантів і єврооблігацій України знизилася до 82%.

Уже у липні ВВП-варанти, випущені в ході реструктуризації українського боргу у 2015 році, зросли на 7% та досягли нового історичного максимуму. І станом на кінець дня 19 липня ВВП-варанти торгувалися за курсом майже 75% проти попереднього максимуму в 72,5% у середині квітня 2018 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram