Новини
27 Грудня 2019
842

Мінфін: В Україну надійшло $1,67 мільярда прямих іноземних інвестицій

Найбільший обсяг інвестицій був спрямований у фінансову і страхову діяльність, а також — промисловість

За даними Міністерства фінансів України, за 9 місяців 2019 р. в економіку надійшло $1,67 млрд прямих іноземних інвестицій. Про це свідчать дані макроекономічного огляду відомства за грудень 2019 р.

Більшість інвестицій надійшло з офшорів, зокрема з Кіпру та Нідерландів.

Найбільший обсяг інвестицій був спрямований у фінансову і страхову діяльність ($682,2 млн, або 40,9% від загального обсягу інвестицій) і промисловість — $301,6 млн або 18,1%.

При цьому в Мінфіні зазначають, що обсяги інвестицій в промисловість зросли, якщо порівнювати з трьома кварталами минулого року.

Відзначимо, що ці дані не враховують інвестицій іноземців в державні цінні папери, яких надійшло на суму, еквівалентну 100 млрд грн.

А капітальні інвестиції на розвиток аграрної галузі зменшилися. За словами співробітника відділу інвестиційного та матеріально-технічного забезпечення ННЦ “Інститут аграрної економіки” Миколи Кісіля, обсяги капітальних інвестицій на розвиток аграрної сфери за 9 місяців 2019 р., у порівнянні з січнем-вереснем минулого зменшилися на 11,3 % — до 38,5 млрд грн.

Більшість цих вкладень (98,8%) здійснено у сільське господарство. При цьому за зазначений період зросли лише капітальні інвестиції у рибне господарство (11,4%). Найглибшим спад був у лісовому господарстві, де індекс капітальних інвестицій до відповідного періоду попереднього року склав лише 60,9%.

“У другому та третьому кварталі 2019 р. розпочався значний інвестиційний спад. Це свідчить про інвестиційну кризу в аграрній галузі економіки”, — зазначив Микола Кісіль.

Нагадаємо, у 2010 р. держпідтримка фермерів скоротиться на 1,3 млрд грн. Кабінет міністрів України обмежив суму державної підтримки фермерів до 50 млн грн в одні руки замість 150 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram