Новини
23 Листопада 2021
668

Мінфін: Україна реалізує 8 проєктів ЄБРР на суму €1,68 мільярда

Наразі банк залишається найбільшим інституційним кредитором в країні

Фото: Сергій Марченко/twitter.com/minfin_ukraine

Наразі Україна реалізує вісім проєктів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на загальну суму €1,68 млрд, повідомляє пресслужба міністерства фінансів України.

Зазначається, що про це міністр фінансів Сергій Марченко розповів під час зустрічі з новопризначеним віцепрезидентом банку з питань політики та партнерства Марком Боуменом, а також із заступником директора Ради директорів ЄБРР Артемом Шевальовим, віцепрезидентом ЄБРР Аланом Пію та директором ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

“Станом на листопад ми успішно реалізовуємо вісім проєктів ЄБРР на суму €1,68 млрд. Кредитні кошти банку — це можливість втілити важливі проєкти в Україні. Ми й надалі зацікавлені посилювати співпрацю в пріоритетних для країни напрямах — інфраструктурі та енергетиці”, — наголосив Сергій Марченко.

Сторони також обговорили ухвалення законопроєкту №5600, покликаного створити додатковий ресурс для бюджету України у 2022 році. “Учасники зустрічі порушили питання поточного стану реалізації проєктів у сферах інфраструктури, енергетики, банківському секторі, у промисловості та у сфері природних ресурсів”, — повідомляє пресслужба міністерства.

У Мінфіні наголошують, що ЄБРР залишається найбільшим інституційним кредитором в Україні. Станом на листопад 2021 року сукупний обсяг виділеного Україні банком фінансування в державному, приватному, муніципальному секторах становить €15,3 млрд у межах 505 проєктів.

Так, 2021 року набули чинності дві угоди щодо проєкту електрифікації української залізниці — “Електрифікація залізничного напрямку Долинська-Миколаїв-Колосівка” та проєкту “Розвиток транс’європейської транспортної мережі (Україна — дорожні коридори)”.

Водночас сторони обговорили приєднання Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, що є першим кроком на шляху до входження ЄБРР до капіталу цього банку.

Нагадаємо, на початку листопада Європейський банк реконструкції та розвитку зберіг прогноз зростання економіки України 2021 року на рівні 3,5%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram