Новини
15 Травня 2024
154

Мінфін очікує на отримання €1,9 мільярда

Кошти затвердженні Радою ЄС у рамках Ukraine Facility

Затвердження Радою Європейського Союзу з економічних і фінансових питань у вівторок Плану України означає надходження найближчим часом до держбюджету €1,9 млрд у рамках Інструменту ЄС Ukraine Facility на 2024-2027 рр., повідомило Міністерство фінансів.

“Таким чином, процедура для запуску прямої бюджетної підтримки всередині першого компонента Ukraine Facility майже завершена. Найближчим часом Україна отримає €1,9 млрд безумовного фінансування”, — ідеться в пресрелізі.

Мінфін нагадав, що решту бюджетної підтримки Україна отримуватиме щоквартально після виконання індикаторів, передбачених у Плані.

Очікується, що загалом фінансова допомога від ЄС у 2024 році становитиме €16 млрд, з яких €3 млрд — гранти. У березні-квітні до державного бюджету вже надійшло два транші перехідного фінансування в розмірі €6 млрд.

Зазначається, що Мінфін відповідальний за три напрями Плану: управління державними фінансами, боротьбу з відмиванням грошей і фінансові ринки. Мінфін також є співвиконавцем у розділах: управління державними активами, людського капіталу, бізнес-середовища, децентралізації та регіональної політики, транспорту, агропродовольчого сектору, управління критично важливими матеріалами.

Нагадаємо, призупинення мит на український експорт в ЄС продовжено.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram