Новини
22 Лютого 2019
924

Мінфін може запозичити $630 млн на зовнішніх ринках

Відсоткова ставка за позикою не повинна перевищувати 5,9%, а комісія складе 0,8%

З метою виконання державного бюджету на 2019-й Уряд дозволив Міністерству фінансів взяти кредит у іноземних кредиторів на суму в євро, що не перевищує еквівалент  $630 млн, говориться у постанові КМУ.

Зазначається, що зобов’язання за позикою в сумі в євро, що не перевищує еквівалент $375 млн, забезпечуються гарантією Міжнародного банку реконструкції та розвитку за кредитним договором між Україною, Міжнародним банком реконструкції та розвитку, Deutsche Bank AG, London Branch і TMF Global Service ( UK) Limited.

Згідно рішення уряду, позика залучається за процентною ставкою не більше 5,9% річних, а комісія за організацію кредиту складе 0,8%. Процентний дохід буде виплачуватися кожні півроку за графіком, що визначено кредитним договором.

Перший транш А планується погасити протягом чотирьох років після отримання кредиту, другий транш В – 10 років.

“При цьому пільговий період відстрочки погашення траншу B кредиту становить чотири роки і шість місяців після його залучення з подальшим погашенням (амортизацією) кожні півроку згідно з графіком, що визначено кредитним договором”, – сказано в постанові.

А погашення та обслуговування кредиту, згідно з документом, буде здійснюватися за рахунок коштів, передбачених законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

Раніше Investory News повідомляли, що Україна отримає майже 18 млрд грн під гарантії Світового банку.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram