Новини
13 Жовтня 2021
783

Мінцифри запустило Офіс з розвитку підприємництва

Діяльність здебільшого спрямовуватиметься на малий та середній бізнес

Міністерство цифрової трансформації запустило Офіс з розвитку підприємництва та експорту, який покликаний сприяти розвитку малого та середнього бізнесу в Україні. Про це розповів віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє пресслужба відомства.

“Для того, щоб бізнес і надалі розвивався в Україні, потрібна установа, яка б займалася державною політикою щодо бізнесу та відстоювала його інтереси. Тому в Україні запустили діяльність Офісу з розвитку підприємництва та експорту, використавши найкращий світовий досвід. Це поширена міжнародна практика, такі державні установи працюють у Польщі, Грузії, США”, — зазначив він.

І додав, що в Україні його було створено на базі Офісу з просування експорту України, що успішно функціонував з 2015 року.

Діяльність Офісу здебільшого спрямовуватиметься на малий та середній бізнес. Структура має 10 підрозділів, що займатимуться всіма питаннями, пов’язаними із бізнесом: від створення національної стратегії розвитку підприємництва та юридичних питань до залучення інвестицій та інновацій.

“Команда аналізуватиме проблеми підприємців та ініціюватиме необхідні зміни до законодавства в тісній співпраці з Мінекономіки. Спільно з Фондом розвитку підприємництва та Українським культурним фондом формуватимуть фінансові програми для малого та середнього бізнесу, а також для інноваційних підприємств”, — йдеться у повідомленні.

Водночас Офіс стимулюватиме інновації в чинних компаніях і сприятиме створенню та зростанню стартап-екосистеми. Координуватиме цю роботу спільно з Мінцифрою. “Надалі розвитком проєкту Дія.Бізнес також займатиметься саме Офіс. Адже це важлива стратегічна частина розвитку малого та середнього бізнесу в Україні”, — додали у міністерстві.

Серед проєктів, над якими працює Офіс:

• створення нових сервісів і можливостей для підприємців на Дія.Бізнес;

• освітня програма для консультантів з експорту Train the Trainers 2.0;

• освітня програма для компаній ІТ-сектору — “Export Evolution IT”;

• торговельна місія до Швеції для представників IT-сектору;

• міжнародний онлайн-проєкт для органічного сектору “Ukrainian Organic Export Days 2021″тощо.

Нагадаємо, у липні Мінцифри запустило безплатні консультації для бізнесу на порталі “Дія.Бізнес”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram