Новини
14 Квітня 2023
319

Мідь з окупованого Дебальцевого придбала китайська компанія

Сума угоди становить понад $7,4 мільйона

Китайська компанія Quzhou Nova купила зливки мідного сплаву на суму щонайменше $7,4 млн на заводі в окупованому росією Дебальцевому (Донецька область), пише Reuters.

Зазначається, що митна інформація, отримана від одного постачальника даних про комерційну торгівлю та перехресно перевірена у двох інших, є одним із перших доказів торгівлі Китаю з анексованими рф регіонами України з початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 року.

Згідно з даними, Quzhou Nova закупила щонайменше 3220 тонн мідного сплаву в чушках, виготовленого на Дебальцевському заводі металургійного машинобудування в період з 8 жовтня 2022 року по 24 березня 2023 року.

Джерело видання на заводі повідомило, що на території підприємства є цех кольорової металургії. Утім, співрозмовник відмовився коментувати постачання в Китай, заявивши, що ця інформація є “комерційною таємницею”.

Водночас у китайській компанії заявили, що не займаються імпортом та експортом міді, а коментувати митні дані не захотіли: “Цей документ важко зрозуміти, бо на ньому немає печаток і підписів”. Митна служба Китаю також не надала детальної інформації щодо імпорту.

Західні санкції забороняють торгівлю з окупованими росією територіями України.

Раніше Investory News писали, що росію позбавлять експорту скрапленого газу в Балтію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram