Новини
3 Серпня 2020
1 016

Microsoft підтвердила перемовини щодо придбання TikTok у США й інших країнах

Наразі гендиректор компанії обговорює угоду з президентом США Дональдом Трампом

Microsoft підтвердила, що веде перемовини щодо придбання американського бізнесу TikTok і повідомила, що гендиректор компанії Сатья Наделла обговорює угоду з президентом США Дональдом Трампом.

Microsoft і ByteDance (материнська компанія TikTok) повідомили про попередні перемовини Комітет з іноземних інвестицій в США (CFIUS).

“Вони стосуються придбання бізнесу TikTok не тільки в США, але також і в Канаді, Австралії й Новій Зеландії”, – йдеться у заяві компанії. Додається, що Microsoft також може запропонувати міноритарну частку в бізнесі іншим інвесторам.

ІТ-корпорація планує завершити перемовини з ByteDance не пізніше 15 вересня 2020 року. Паралельно Microsoft продовжить обговорення угоди з американською владою, враховуючи Трампа.

У заяві Microsoft зазначається, що компанія “розуміє занепокоєння президента” й має намір придбати соцмережу за умови повної перевірки її безпеки й надання економічних вигод для США.

“Ми повинні переконатися, що дані американських користувачів TikTok зберігаються тільки в США й будуть видалені з серверів за межами країни”, – наголосили у компанії.

Наразі перемовини мають попередній характер і “компанія не даватиме інших роз’яснень до їх повного завершення”.

31 липня Дональд Трамп заявив про блокування TikTok і пообіцяв підписати необхідні документи 1 серпня. Однак президент змінив своє рішення під тиском деяких своїх радників й однопартійців-республіканців, зазначає Reuters з посиланням на джерела.

“Блокування TikTok торкнеться безлічі молодих користувачів соцмережі та може спровокувати потік правових проблем напередодні президентських виборів у листопаді”, – вказує агентство.

Обговорення продажу бізнесу TikTok у США розпочалося на фоні погіршення відносин між американськими та китайськими властями.  Президент США Дональд Трамп неодноразово заявляв, що сервіс може бути заблокований в країні нібито через стеження за користувачами.

У кінці липня Bloomberg і The New York Times повідомили, що перемовини щодо угоди з ByteDance веде Microsoft.  За інформацією TikTok, аудиторія соцмережі в США – близько 100 млн користувачів.

Раніше Investory News писали, що інвестори китайської компанії ByteDance, якій належить TikTok, у рамках переговорів про передачу контролю в компанії оцінили сервіс у $50 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram