Новини
27 Липня 2020
971

Microsoft, Mercedes-Benz, Nike, Starbucks та інші об’єдналися аби допомогти світовому бізнесу скоротити шкідливі викиди

Заради досягнення мети було створено коаліцію Transform to Net Zero

Американська Microsoft Corp створила коаліцію Transform to Net Zero спільно з такими світовими компаніями як Mercedes-Benz, Nike Inc, Starbucks Corp, Unilever, Danone, A.P. Moeller-Maersk, Natura&Co. і Wipro. Її основна мета – надати допомогу світовому бізнесу в переході до нульового рівня шкідливих викидів, повідомляє Reuters.

“Учасники коаліції мають намір ділитися власним досвідом на шляху до досягнення нульового рівня викидів до 2050 року, скорочувати власні шкідливі викиди в усіх ланках комерційних і виробничо-збутових ланцюжків і взаємодіяти з регулюючими органами для спільного обговорення ініціатив”, – йдеться у повідомленні.

Також вони мають намір інвестувати в продукти, послуги та бізнес-моделі, які допомагають посилити позитивний ефект.

Microsoft у рамках своєї екологічної ініціативи планує відмовитися від дизельного палива до 2030 року. “Постачальники хмарних послуг зазвичай використовують дизельні генератори резервного живлення для безперервної роботи центрів обробки даних. Хоча на дизельне паливо припадає менше ніж 1% викидів, Microsoft розробляє нову програму щодо переходу від вуглецевої сировини на низьковуглецеві джерела палива, зокрема водень і накопичувачі енергії”, – зазначається у повідомленні.

У січні цього року Microsoft оголосила про плани перейти на негативний рівень викиду вуглецю до 2030 року, усунути наслідки вуглецевих викидів за весь час з моменту заснування компанії у 1975 році, а також про інвестиції у розмірі $1 млрд до Фонду кліматичних інновацій.

Першою інвестицією в рамках цього фонду стане вкладення Microsoft $50 млн у венчурний фонд Energy Impact Partners (EIP) – глобальну платформу для інновацій у сфері трансформації енергетичних і транспортних систем.

Раніше Investory News писали, що світ втрачає $8 мільярдів у день через забруднення повітря. Загалом щороку через екологічні проблеми помирають 4,5 мільйона людей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram