Новини
1 Листопада 2019
1 307

Метро на “Виноградар”: Депутати виділили кошти на будівництво нової гілки

А ще 1 мільярд гривень буде направлено на фінансування державних шахт

Фото: Київметробуд

Згідно із прийнятим Верховною Радою України законопроектом №2283 зі змінами до держбюджету на 2019 рік, депутати підтримали поправку, яка передбачає фінансування будівництва гілки метро до столичного житлового масиву “Виноградар” коштом державного бюджету, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Крім того, 1 млрд грн буде направлено на фінансування державних шахт і виплат їх працівникам зарплати.

Як зазначила Оксана Маркарова, міністр фінансів, законопроект складається із декількох блоків: зміни, пов’язані з Кабінетом міністрів; зміни, які виділяють додаткові кошти шахтарям і військовим на передовій і поповнюють резервний фонд.

“Якщо у міста Києва все-таки є багато коштів на рахунках, і ви сьогодні дозволили їм не повертати до держбюджету ще додаткові кошти, то про шахтарів, військових та резервний фонд більше нікому, подбати, крім нас”, – наголосила вона.

У свою чергу Леся Забуранна, член комітету з питань бюджету (фракція “Слуга народу”) додала, що
законопроект пропонує унормувати зарахування конфіскованих коштів до спецфонду, які на 1 жовтня надійшли в обсязі 1,561 млрд грн. “Але не передбачені плановими показниками доходів держбюджету з напрямком 524 млн грн на облаштування військових комісаріатів … і 1,36 1 млрд грн – Укравтодору”, – наголосила вона.

Нагадаємо, про те, що метро на Виноградар буде, Investory News писали ще наприкінці березня. Тоді повідомлялося, що нові станції метрополітену в мікрорайоні стануть продовженням Сирецько-Печерської гілки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram