Новини
28 Вересня 2022
388

Meta виявила велику мережу акаунтів з росії та Китаю

Вони розповсюджували дезінформацію про війну в Україні та майбутні вибори в США

Meta заявила у звіті, що дві окремі мережі порушили політику компанії щодо “скоординованої недостовірної поведінки”, повідомляє ITC.

Мережа з росії була “найбільшою і найскладнішою” у своєму роді, яку Meta виявила з початку російського вторгнення в Україну, а китайська стала першою, яка була націлена на політику США перед проміжними виборами.

Китайські облікові записи працювали на декількох платформах, зокрема Facebook, Instagram і Twitter, і в першу чергу були націлені на США та Чеську Республіку.

Повідомлення, призначені для громадян Чехії, були зосереджені на критиці підтримки урядом України, її впливу на чеську економіку та закликах до того, щоб уряд уникав ворожого ставлення до Китаю.

Дезінформація про США була призначена як для республіканців, так і для демократів — у повідомленнях висловлювалася підтримка обох партій щодо їхніх позицій, щодо захисту прав на зброю та доступності абортів.

“Ця операція не отримала підтримки з боку автентичних спільнот”, — йдеться у звіті Meta.

Найбільша мережа російського походження насамперед була націлена на Німеччину, Францію, Італію, Україну та Велику Британію, приділяючи особливу увагу російському вторгненню в Україну. Мережа складалася з більш ніж 60 вебсайтів, що маскуються під європейські платформи новин, таких як Guardian, Der Spiegel і Bild.

У більш ніж 1600 облікових записах Facebook та Instagram мережа просувала історії, які перегукувались із кремлівською пропагандою у критиці України та українських біженців, а також західних санкцій щодо росії.

Мета розпочала розслідування цієї справи після публікації журналістів-розслідувачів у Німеччині.

“Це найбільша та найскладніша операція російського походження, яку ми зірвали з початку війни в Україні”, — йдеться у повідомленні компанії.

Як писали раніше Investory News, колишній член Конституційної ради Франції, Державної ради та колишній міністр у справах Європи Ноель Ренуар розповіла, що загроза інформаційної війни стала надто великою, щоб її ігнорувати, та надто серйозною, щоб залишити її на розсуд приватних онлайн-платформ. Як із цим боротися або запобігти — далі тут

Тим часом  Meta представила дослідження про розробку ШІ-моделі для розшифрування мозкової активності та перетворення її на мовлення. Дослідники досягли точності 73%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram