Новини
26 Квітня 2022
491

Meta відкриє у травні перший роздрібний магазин з “розумними” та VR-пристроями

Розташування магазину поруч із лабораторією “дає більше можливостей для експериментів”

Компанія Meta відкриє перший роздрібний магазин Meta Store 9 травня. Магазин буде розташований у кампусі компанії в місті Берлінгейм, Каліфорнія, де знаходиться підрозділ Reality Labs, що займається розвитком метавсесвіту, пише Inc.com.

Відвідувачі Meta Store зможуть протестувати пристрої Meta, зокрема й розумний дисплей з голосовим помічником Portal, гарнітуру віртуальної реальності Quest 2 і розумні окуляри Ray-Ban Stories.

За допомогою Portal гості перевірять функцію відеодзвінків. У шоломі Quest 2, який раніше продавався під брендом Oculus, відвідувачі зіграють у такі VR-ігри, як музична Beat Saber, фітнес Supernatural, GOLF+ та Real VR Fishing.

Крім того, вони отримають 30-секундний ролик змішаної реальності, що показує, як вони грають у Quest 2. “Розумні” окуляри Ray-Ban дозволяють знімати та ділитися відео за допомогою вбудованих камер.

Meta Store буде відкрито з 11:00 до 18:00 з понеділка до п’ятниці у кампусі компанії в Берлінгеймі, Каліфорнія. Глава Meta Мартін Джильярд сказав, що розташування магазину поруч із лабораторією “дає більше можливостей для експериментів та збереження клієнтського досвіду” та “допомагає визначити нашу майбутню роздрібну стратегію”.

У 2022 році Meta виділить $10 млрд на створення метавсесвіту, віртуального світу, який, на думку Марка Цукерберга, стане стандартом для роботи, спілкування та ігор. Згідно з даними The New York Times, Meta розвиває офлайн-ритейл із 2020 року.

У 2021 році Google відкрила перший магазин у Нью-Йорку. У ньому продаються пристрої компанії, такі як телефони Pixel, гаджети для “розумного” будинку Nest та фітнес-браслети Fitbits.

Як писали раніше Investory News, Марк Цукерберг підвищив на посаді віцепрезидента Meta із глобальних питань та комунікацій Ніка Клегга. Тепер Клегг — президент із глобальних питань, що робить його ключовим спікером від компанії в уряді США та інших владних структурах.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram