Новини
18 Лютого 2019
812

МЕРТ планує виставити на аукціони майже 2 тис. об’єктів малої приватизації

Оголошена сукупна вартість продажу по об’єктам становить майже 2,25 млрд грн

Станом на 18 лютого 2019 року до реєстру з малої приватизації внесено 1812 об’єктів. Про це йдеться у повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ). Загальна кількість оголошених аукціонів по виставленим об’єктам – 2078 (по одному об’єкту може проводитись декілька аукціонів). Оголошена сукупна вартість продажу по об’єктам становить майже 2,25 млрд грн.

За даними МЕРТ, за перші 6 міс. малої приватизації відбулося 593 успішні електронні аукціони, які принесуть державному та місцевим бюджетам понад 808 млн грн. Такі цифри оприлюднив перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів, коментуючи перші підсумки реалізації нового закону “Про приватизацію державного і комунального майна”.

Половина зазначеної суми дісталася Фонду держмайна, решта коштів поповнили рахунки місцевих бюджетів. “З 808 млн грн, які мають отримати організатори аукціонів, Фонд держмайна України отримає 405 млн грн від 280 аукціонів, а органи місцевого самоврядування – майже 404 млн грн від 313 успішних аукціонів”, – зазначив Степан Кубів.

На даний момент у системі “Prozorro.Продажі” виставлено 1812 малих державних і комунальних підприємств та їх частин на загальну суму 2,25 млрд грн ($82,8 млн).

Як відомо, відповідно до Закону України “Про приватизацію державного і комунального майна”, який набув чинності в березні 2018 р., мала приватизація відбувається через електронну систему “ProZorro.Продажі”. Мова йде про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляють об’єкти в рамках малої приватизації Фонд державного майна України, а також місцеві органи влади. Перший аукціон у системі відбувся 17 серпня 2018 р.

Нагадаємо, за повідомленням Державної казначейської служби, держбюджет за 2018 р. виконано з дефіцитом 59,2 млрд грн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram