Віталій Кличко

  • Дата народження:

    19 Липня 1971

  • Середній дохід:13 614 грн
  • Мер:Київ
  • Безробіття:9,7%
  • Область:Київська
  • Кількість каденцій:1 (з 25 травня 2014)
  • Населення:2 937 531
  • Бюджет:49 млрд грн
  • Голосiв: 17

Контакти

Досьє

Київ – столиця України, є одним із найстаріших історичних центрів Східної Європи та християнства, політичний, соціально-економічний, транспортний та освітньо-науковий центр країни.

Віталій Кличко є міським головою з червня 2014 року. Свою політичну кар’єру розпочав ще з 2004 року, активно підтримуючи кандидата в Президенти Віктора Ющенко. У березні 2006-го Віталій Кличко одночасно балотувався до Верховної Ради та Київради як очільник Блоку «Пора — ПРП», а також змагався за посаду мера Києва та не подолав 3%-го бар’єру. На позачергових виборах Київського мера 25 травня 2008 року посів третє місце. У квітні 2010-го очолив партію «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка». На парламентських виборах 2012 року Віталій Кличко очолив список партії УДАР. Очолювана ним партія посіла третє місце, отримавши 13,96% голосів, і здобула 34 місця у Верховній Раді VII скликання за партійними списками та 6 місць у мажоритарних округах. 12 грудня 2012 Кличко склав присягу як народний депутат VII скликання та був обраний лідером фракції УДАР у Верховній Раді. В серпні 2015-го Віталій Кличко вступив до партії «Блок Петра Порошенка Солідарність».

1995 року Кличко закінчив Переяслав-Хмельницький педагогічний університет ім. Григорія Сковороди. З 1996 року почав займатися боксом на професійному рівні: чемпіон Європи, інтерконтинентальний чемпіон за версіями WBO і WBA, чемпіон світу з боксу в суперважкій ваговій категорії за версіями WBO та WBС. У лютому 2000 році захистив кандидатську дисертацію «Бокс: теорія та методика спортивного відбору». У січні 2011 року отримав ступінь магістра за спеціальністю «Управління суспільним розвитком» у Національній академії державного управління при Президентові України.

Першим досягненням Кличка на посаді мера була ліквідація залишків барикад і наметів, після Майдану. За наступні два роки роботи Кличка на посаді мера в Києві з’явилося 37 нових скверів та демонтовано 10 тисяч рекламних кіосків. Інвестиції в Київ збільшилися майже на 4 мрлд грн. Столиця змогла покрити 10 млрд боргів.

Київ став першим містом України, що запровадило відкритий бюджет міста. Одним із перших реалізованих інфраструктурних проектів є комплексна реконструкція Поштової площі, відкриття якої відбулось у травні 2017 р. Того ж місяця було відкрито парк «Наталка» на Оболоні та оновлений велотрек, останні змагання на якому відбулись у 1999 році. Було реконструйовано кінотеатр «Жовтень». Демонтовано понад 300 нелегальних газових заправок, реконструйовано 96 і відкрито 52 нових парків та скверів.

Незважаючи на досягнення, Віталій Кличко – мер, якого найбільше критикували серед інших. Так, наприклад, лідер «Демократичного альянсу» Василь Гацько заявляв, що права на земельну ділянку біля метро Осокорки мала фірма «Скай-Буд ЛТД», власником якої є депутат Київради від фракції «УДАР-Солідарність» Сергій Котвицький. Після інциденту Кличко запропонував Котвицькому скласти мандат, але той відмовився.

Повернутись назад

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram